onsdag 8. august 2012

Squash-spagetti og kjøttdeig

Det finnes mange flotte blogger der ute med spennende og gode oppskrifter, og en dag snublet jeg over denne oppskriften:


Til 4 porsjoner trenger du:
400-600 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
150 g sjampinjong
1 paprika
2-3 ss tomatpurre
1 boks hakkede tomater
1 dl kjøttbuljong og vann
basilikum
oregano
chilipulver
salt og pepper

1 squash

Strimle squashen. Jeg brukte ostehøvel til å skjære tynne skiver før jeg strimlet den med en skarp kniv. Legg deretter squash-strimlene over i et dørslag, strø over salt og la det renne av seg i 15-20 minutter.



Rens og skjær grønnsakene til kjøttsausen i passe biter. 
Brun sjampinjongen først. Hell den deretter over på en tallerken.
Brun hvitløk, løk og paprika og hell over på en tallerken.
Brun kjøttdeigen og hakk den i små biter.



Bland kjøttdeigen og grønnsakene i stekepanna og tilsett tomatpurre, la det surre litt.

Tilsett hakkede tomater og buljong og smak til med krydder.
Kok opp og la det putre i ca. 15 minutter.


Kok opp en kjele med vann.
Ha i squash-strimlene og la det koke i 1 minutt.
Ha squashen over i dørslaget igjen og la det renne av seg.

Anrette og server!


Dette var en stor hit her, hos både voksne og barn!

Tips:
Kjøttsausen kan fryses og brukes om igjen som pizzafyll eller som smakstilsetninger i gryter.

Ble det en suksess hjemme hos deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...