søndag 29. juli 2012

Ostefylte karbonader

Kokeboken til Skaldeman dukket opp her i forrige uke og den første oppskriften som skulle testes ut var denne. Etter litt shopping i Sverige fikk vi fylt fryseren med kjøttmat og andre godsaker og er klare for hverdagen igjen etter en herlig ferie.


Til 4 store karbonader trenger du:
ca. 600-700 g karbonadedeig
2 egg
en skvett fløte
salt og pepper
muskatnøtt

en pakke blå castello

Bland sammen kjøttdeigen med eggene. Tilsett fløte så du får en jevn og smidig deig. Pass på så den ikke blir for løs.


Så tilsetter du litt salt, pepper og muskatnøtt. Rør godt rundt og del massen i fire.

Nå begynner formingen.
Lag en rund ball, ca på størrelse med en tennisball. Rull den ut til en avlang pølse og legg den på et bakepapir. Fordel blåmuggost på den ene halvdelen.





Ved hjelp av bakepapiret bretter du den i over hverandre og former den og tetter den så godt du kan. Da er du klar for steking.


Ha en klatt smør i pannen og stek på middels høy varme til å starte med.
Jeg stekte alle fire i panna, men de kunne med fordel vært brunet i pannen og deretter lagt i ovnen for å stekes ferdig i en ildfast form.


Jeg fikk veldig mye væske i pannen når jeg stekte karbonadene. Den helte jeg av i en skål og stekte karbonadene ferdige i litt tørrere panne.
Dersom du ønsker saus til kan du bruke denne væsken til det. Hell den over i pannen igjen når karbonadene er ferdige og tilsett litt fløte. 

Tips:
Du kan variere hvilke oster du benytter etter smak og behag!

Serveres med blomkålmose.

Håper det smaker! 

1 kommentar:

  1. De karbonadene var jo kjempelure. Dette trikset må jeg huske på.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...