tirsdag 15. mai 2012

Torsk med tomatsaus - LCHF

Ofte ser rettene som står avbildet i kokebøkene veldig herlige ut og bildene er fantastiske! 

(Her er boken oppskrift og bilde er hentet fra)
Da blir det igrunnen en liten nedtur når maten absolutt ikke blir seende slik ut når den er klar på mitt kjøkken... 
MEN, heldigvis ble maten utrolig god likevel og jeg sjanser på å legge ut et bilde av vår "fiskegryte":


Til vår variant, "torskegryte med tomat" trenger du:
1 pakke bacon (mannen i huset synes det med fordel kunne vært mer bacon i gryta!)
1 løk
hvitløk etter smak (vi ELSKER hvitløk!)
purre
smør til steking
2 bokser hakkede tomater 
800 g torskefilet (vi brukte to pakker frossen torskefilet á 400g pr pakke)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
gressløk

Skjær bacon i biter og sprøstek de.
Finhakk hvitløken og hakk løk og purre i skiver.
Smelt smøret i en gryte og tilsett grønnsakene. La det surre noen minutter.
Tilsett tomatene.
Skjær torskefiletene i stykker (vår tinte frossentorsk ble heller i biter enn stykker...)
La fisken trekke 5-10 minutter avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
Smak til med salt og pepper og strø over stekte baconbiter.

Tilbehør:
kokte gulrøtter

Absolutt ikke vårt største høydepunkt på kjøkkenet, men smakfullt til tross. 
Våre tvillinger på 3 år synes også gryta ble god, kanskje mer barnevennlig enn større fiskstykker?

Om du tør:
bon apetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...